FAQ

meisje met vraagteken

Over het vrcafe

Virtual Reality (VR) is een digitale omgeving. Deze kun je betreden door een VR headset, ook wel een bril genoemd, op te zetten. Met Virtual Reality kun je een nieuwe wereld zien, horen en voelen. Controllers maken het mogelijk om deze wereld te verkennen en manipuleren.

Het VRcafe is dé plek om kennis te maken met Virtual Reality gaming. Door het opzetten van een VR headset kun je in het VRcafe alternatieve realiteiten beleven en betreden. 

Je kunt hier, wanneer je de VR Experience boekt, meer dan 45 VR games spelen. Verder kan je bij ons VR Lasergamen en VR Racen.

Toe aan een VR break? Relax dan met een hapje en een drankje terwijl je met jouw vrienden en familie bijpraat. Daag iemand uit voor een potje airhockey of speel klassiekers via de arcades. 

Meer over het VRcafe

Over het algemeen kost gamen in VR bij ons €35 per speelveld per uur. De VR Experience op inloop kost 30 cent per minuut, wat dus €18 per uur is. Dit is echter zonder enkele begeleiding. Ook is dit alleen mogelijk als je al bekend bent bij ons en wij uitleg hebben gegeven hoe je zelf tussen de spellen kunt schakelen. 

De prijzen voor VR hangen echter af van een aantal factoren: de gekozen spelvorm, de tijdsperiode, het aantal personen waarmee je komt en het aantal speelvelden die je wilt reserveren. Voor de precieze prijzen voor jouw gewenste boeken kun je het beste naar onze reserveer pagina gaan. 

Tijd gaat altijd erg snel in de virtuele realiteit. Vandaar dat wij de meeste opties aanbieden vanaf 60 minuten. Echter merken wij vaak dat 60 minuten voor veel mensen iets te kort is. 90 minuten is daarom idealer. Vooral kinderen kunnen lang doorgaan wanneer zij aan het gamen zijn in VR. Voor kinderen en kinderfeestjes raden wij daarom een boeking van minstens 90 minuten aan, maar ook 120 minuten is voor kids prima te doen. Deze keuze zal dus eerder gemaakt moeten worden op basis van budget i.p.v. tijdsduur. 

VR Racen is de enige optie die vanaf 30 minuten te boeken is, omdat deze optie vaak omschreven wordt als intens.

Geschikte leeftijd

Wij zeggen altijd dat ons VRcafe geschikt is voor iedereen tussen de 8 en 80 jaar. Naast het feit dat dit zinnetje lekker klinkt, is dit ook de werkelijkheid. Kinderen vanaf 8 jaar zijn motorisch gezien namelijk ver genoeg om zelf te kunnen gamen met een VR headset op.

Voor VR Racen raden wij een leeftijd van 10 jaar aan. Dit omdat de pedalen vaak te ver weg staan bij kinderen onder de 10 jaar en VR Racen vaak door mensen als vrij intens wordt omschreven. Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf de 8 jaar bij ons VR Racen.

Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf de 6 jaar bij ons VR gamen. Jonger kan helaas niet, aangezien onze headsets te groot zijn voor de hoofdjes van kinderen onder de 6.

Voor VR Racen raden wij een leeftijd van 10 jaar aan. Dit omdat de pedalen vaak te ver weg staan bij kinderen onder de 10 jaar. Daarnaast wordt VR Racen vaak als intens omschreven, waardoor wij deze spelvorm niet aanraden voor jonge kinderen. Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf 8 jaar bij ons VR Racen. 

In principe is 16 jaar de minimumleeftijd om in ons VRcafe te komen werken. Het liefst nemen wij echter mensen aan van 18 jaar en ouder. Op deze manier kunnen wij ons personeel, wanneer nodig, met een gerust hart alleen laten op zaak. Ook spelen de avond werktijden en de verantwoordelijkheid die je bij ons krijgt een grote rol. Ben jij benieuwd of je geschikt bent om bij ons te komen werken? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar work@vrcafehaarlem.nl of bel ons via +31 (0) 23 234 0606 voor meer informatie

Speelvelden en headsets

Ons prachtige pand aan het Stationsplein in Haarlem is omgetoverd tot een gezellig cafe met 6 speelvelden, elk inclusief een eigen VR headset. Je kunt er bij ons voor kiezen om een VR headset te delen of om ieder een eigen bril te geven. Wanneer ieder een eigen bril heeft, kun je samen met jouw vrienden en familie in multiplayer modus spelen. Bij gedeelde speelvelden is dit niet mogelijk. Als je een speelveld deelt, wissel je de VR headset onderling door. Per uur raden wij een maximum van 3 personen per speelveld aan.

Ieder een eigen bril geven is mogelijk tot 6 personen. Het voordeel van ieder een eigen headset geven, is dat je sommige games in multiplayer modus kunt spelen. Je speelt nu dezelfde game samen met of juist tegen jouw vrienden en familie. Het is bij ons echter niet nodig om iedereen een eigen VR headset te geven. Elke headset in ons VRcafe is namelijk verbonden met een beeldscherm. Zo kun je altijd met de spelers meekijken. Wanneer je een headset met iemand deelt, wissel je elkaar af. Deze afwisseling is een goed moment om je ervaring met VR te laten bezinken en deze te bespreken met je vrienden. Natuurlijk kan dit onder het genot van een lekker drankje en een hapje aan de bar. Het delen van een bril versterkt dus het sociale aspect. Beide opties hebben een voordeel.

Ook met een grote groep of je bedrijfsuitje ben je bij het VRcafe aan het goede adres! Kom gerust eens langs of neem contact met ons op via email of +31 (0) 23 234 0606 zodat we een op maat gemaakte ervaring voor jouw gelegenheid kunnen samenstellen.

Neem contact met ons op

VR Experience

Een VR experience is een simulatie of een spel in de virtuele wereld. Wij beschikken in ons VRcafe over een aanbod van 45+ verschillende games en ervaring. Deze experiences zijn te verdelen in de genres sport, actie, racen, avontuur, story/role playing games, puzzels, survival, shooters, creative games, horror, rythm en exploration. Wanneer je bij ons de VR Experience boekt, ben je helemaal vrij om te doen wat jij wilt. Zo kun je jouw favoriet keer op keer spelen of juist oneindig vaak van game wisselen.

Naast de VR Experience kan je bij ons in het VR cafe VR Racen en VR Lasergamen. Ook kunnen wij een perfecte VR ervaring samenstellen op locatie.

Meer over ons VR aanbod

Op onze website is een pagina te vinden met al onze games inclusief de categorieën waarbinnen deze vallen. Benieuwd naar alle games? Klik hier om deze te bekijken.

Wanneer je de VR Experience boekt, kun je alle 45+ games en ervaringen spelen die wij in ons VRcafe aanbieden. Je mag hierbij zelf (na toestemming en uitleg) tussen de games wisselen. Het VR Racen en het VR Lasergamen zijn 2 aparte opties. Wanneer je de VR Experience boekt, reserveer je dus alle spellen exclusief het VR racen en VR Lasergamen. Wil je toch alle verschillende opties op dezelfde dag ervaren? Maak in dat geval een speciale afspraak hierover met het personeel. Dit kan door telefonisch contact met ons op te nemen of even langs te lopen.

VR Lasergamen

Bij VR Lasergamen stap je in een mysterieuze wereld vol metershoge toren. In ons VRcafe plaatsen wij speciale 4D torens op de speelvelden, die in het spel terug komen. Verschuil je achter de toren terwijl je op tegenstanders schiet en de lasers van anderen ontwijkt. Als extra toevoeging hebben wij stoere haptic vesten. Wanneer je zo’n vest aan doet voel je precies waar de laser van de tegenstander jou geraakt heeft, oppassen dus!

VR Lasergamen is een super leuk uitje dat geschikt is voor alle leeftijden. Zo kan het uitje voor zowel kinderfeestjes als bedrijfsuitjes geboekt worden. Het spel is verdeeld over twee teams, beide van 2 of 3 personen per team. Na 5 tot 8 minuten wissel je (eventueel) af met de personen die nog niet aan de beurt zijn geweest. Wij raden dit uitje aan van 4 tot ongeveer 12 personen.

Meer over VR Lasergamen

Wij raden VR Lasergamen aan vanaf 4 personen. VR Lasergamen speel je namelijk in teams van 2 tegen 2 of 3 tegen 3. Wanneer je met 2 personen langs komt om te VR Lasergamen zullen de teams aangevuld moeten worden met bots (computergestuurde personen). Uit ervaring kunnen wij stellen dat VR Lasergamen veel leuker om te spelen met echte mensen dan met bots. Vandaar dat wij het VR Lasergamen aanraden vanaf 4 personen.

VR racen

VR Racen is een ervaring die vooral echte racefans niet mogen missen. Race alleen of samen met je vrienden en kies uit tientallen intense, bekende en beruchte circuits van over de hele wereld. Het stuur, de pedalen en de VR headset zorgen voor een super realistische game ervaring. 

Meer over VR Racen 

Voor VR Racen raden wij een leeftijd van 10 jaar aan. Dit omdat de pedalen vaak te ver weg staan bij kinderen onder de 10 jaar. Daarnaast wordt VR Racen vaak als intens omschreven, waardoor wij deze spelvorm niet aanraden voor jonge kinderen. Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf 8 jaar bij ons VR Racen. 

VR@home

Het enige wat je nodig hebt voor de VR@HOME box is een ruimte van 1,5 x 1,5 meter per VR headset. De rest, denk aan soft- en hardware, een uitgebreide handleiding en een powerbank, regelen wij voor je. Een computer is niet nodig omdat alle spellen in de VR headset zitten.

Overig VR aanbod

Wanneer je het VIP Arrangement boekt is het gehele VRcafe voor jou gereserveerd. Alle 6 de speelvelden zijn te gebruiken voor de VR Experience en/of het VR Lasergamen. Daarnaast kan je gebruikt maken van alle 4 de raceseats voor het VR Racen. De bar, de airhockeytafel en de arcades zijn ook vrij voor jou en je vrienden/familie. De prijs van dit VIP Arrangement hangt af van het aantal personen waarmee je komt en hoelang jullie willen blijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de prijzen.

Wij geloven dat er niets leuker is dan een VR ervaring cadeau krijgen. Daarom kun je bij ons in het VRcafe cadeaukaarten kopen. Bepaal zelf de prijs en reken direct bij ons in het cafe af. 

VR gamen op inloop

Je bent bij ons altijd welkom, zelfs zonder afspraak! VR gamen op inloop kost bij ons slechts 30 cent per minuut zonder begeleiding. Hierbij kan je zelf tussen verschillende games wisselen. Is het de eerste keer dat je langs komt? Dan is VR gamen zonder begeleiding niet toegestaan, en betaald u dus de standaard prijs voor de VR Experience.

Sta je voor een dichte deur? Wees niet getreurd! Op rustige dagen zonder boekingen verlaten wij soms het VRcafe. Je kunt ons echter altijd bellen via +31 (0) 23 234 0606 zodat wij samen met jou een oplossing kunnen verzinnen.

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m zondag: 10:00 – 22:00

Veelgestelde VRagen

Dit waren de antwoorden de meest veelgestelde vragen. Wil je toch nog iets anders weten? Neem gerust contact met ons op!