FAQ

Over VRcafe

Virtual Reality (VR) is een digitale omgeving. Deze kun je betreden door een VR headset, ook wel een bril genoemd, op te zetten. Met Virtual Reality kun je een nieuwe wereld zien, horen en voelen. Controllers maken het mogelijk om deze wereld te verkennen en manipuleren.

Het VRcafe is dé plek om kennis te maken met Virtual Reality gaming. Door het opzetten van een VR headset kun je in het VRcafe alternatieve realiteiten beleven en betreden. 

Je kunt hier, wanneer je de VR Experience boekt, meer dan 45 VR games spelen. Verder kan je bij ons VR Lasergamen en VR Racen.

Toe aan een VR break? Relax dan met een hapje en een drankje terwijl je met jouw vrienden en familie bijpraat. Daag iemand uit voor een potje airhockey of speel klassiekers via de arcades. 

Meer over het VRcafe

Over het algemeen kost gamen in VR bij ons €37,50 per speelveld per uur. Met deze prijs krijg je niet alleen toegang tot de nieuwste VR-technologie, maar ook een superleuke spelervaring. 

De prijzen voor VR hangen echter af van een aantal factoren: de gekozen spelvorm, de tijdsperiode, het aantal personen waarmee je komt en het aantal speelvelden die je wilt reserveren. Voor de precieze prijzen voor jouw gewenste boeken kun je het beste naar onze reserveer pagina gaan. 

Tijd gaat altijd erg snel in de virtuele realiteit. Vandaar dat wij de meeste opties aanbieden vanaf 60 minuten. Echter merken wij vaak dat 60 minuten voor veel mensen iets te kort is. 90 minuten is daarom idealer. Vooral kinderen kunnen lang doorgaan wanneer zij aan het gamen zijn in VR. Voor kinderen en kinderfeestjes raden wij daarom een boeking van minstens 90 minuten aan, maar ook 120 minuten is voor kids prima te doen. Deze keuze zal dus eerder gemaakt moeten worden op basis van budget i.p.v. tijdsduur. 

VR Racen is de enige optie die vanaf 30 minuten te boeken is, omdat deze optie vaak omschreven wordt als intens.

Geschikte leeftijd

Wij zeggen altijd dat ons VRcafe geschikt is voor iedereen tussen de 8 en 80 jaar. Naast het feit dat dit zinnetje lekker klinkt, is dit ook de werkelijkheid. Kinderen vanaf 8 jaar zijn motorisch gezien namelijk ver genoeg om zelf te kunnen gamen met een VR headset op.

Voor VR Racen raden wij een leeftijd van 10 jaar aan. Dit omdat de pedalen vaak te ver weg staan bij kinderen onder de 10 jaar en VR Racen vaak door mensen als vrij intens wordt omschreven. Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf de 8 jaar bij ons VR Racen.

Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf de 6 jaar bij ons VR gamen. Jonger kan helaas niet, aangezien onze headsets te groot zijn voor de hoofdjes van kinderen onder de 6.

Voor VR Racen raden wij een leeftijd van 10 jaar aan. Dit omdat de pedalen vaak te ver weg staan bij kinderen onder de 10 jaar. Daarnaast wordt VR Racen vaak als intens omschreven, waardoor wij deze spelvorm niet aanraden voor jonge kinderen. Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf 8 jaar bij ons VR Racen. 

In principe is 16 jaar de minimumleeftijd om in ons VRcafe te komen werken. Het liefst nemen wij echter mensen aan van 18 jaar en ouder. Op deze manier kunnen wij ons personeel, wanneer nodig, met een gerust hart alleen laten op zaak. Ook spelen de avond werktijden en de verantwoordelijkheid die je bij ons krijgt een grote rol. Ben jij benieuwd of je geschikt bent om bij ons te komen werken? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar work@vrcafehaarlem.nl of bel ons via +31 (0) 23 234 0606 voor meer informatie

Speelvelden en headsets

Ons prachtige pand aan het Stationsplein in Haarlem is omgetoverd tot een gezellig cafe met 7 speelvelden, elk inclusief een eigen VR headset. Je kunt er bij ons voor kiezen om een VR headset te delen of om ieder een eigen bril te geven. Wanneer ieder een eigen bril heeft, kun je samen met jouw vrienden en familie in multiplayer modus spelen. Bij gedeelde speelvelden is dit niet mogelijk. Als je een speelveld deelt, wissel je de VR headset onderling door. Per uur raden wij een maximum van 3 personen per speelveld aan.

Ieder een eigen bril geven is mogelijk tot 6 personen. Het voordeel van ieder een eigen headset geven, is dat je sommige games in multiplayer modus kunt spelen. Je speelt nu dezelfde game samen met of juist tegen jouw vrienden en familie. Het is bij ons echter niet nodig om iedereen een eigen VR headset te geven. Elke headset in ons VRcafe is namelijk verbonden met een beeldscherm. Zo kun je altijd met de spelers meekijken. Wanneer je een headset met iemand deelt, wissel je elkaar af. Deze afwisseling is een goed moment om je ervaring met VR te laten bezinken en deze te bespreken met je vrienden. Natuurlijk kan dit onder het genot van een lekker drankje en een hapje aan de bar. Het delen van een bril versterkt dus het sociale aspect. Beide opties hebben een voordeel.

Ook met een grote groep of je bedrijfsuitje ben je bij het VRcafe aan het goede adres! Kom gerust eens langs of neem contact met ons op via email of +31 (0) 23 234 0606 zodat we een op maat gemaakte ervaring voor jouw gelegenheid kunnen samenstellen.

Neem contact met ons op

VR Experience

Een VR experience is een simulatie of een spel in de virtuele wereld. Wij beschikken in ons VRcafe over een aanbod van 45+ verschillende games en ervaring. Deze experiences zijn te verdelen in de genres sport, actie, racen, avontuur, story/role playing games, puzzels, survival, shooters, creative games, horror, rythm en exploration. Wanneer je bij ons de VR Experience boekt, ben je helemaal vrij om te doen wat jij wilt. Zo kun je jouw favoriet keer op keer spelen of juist oneindig vaak van game wisselen.

Naast de VR Experience kan je bij ons in het VR cafe VR Racen en VR Lasergamen. Ook kunnen wij een perfecte VR ervaring samenstellen op locatie.

Meer over ons VR aanbod

Op onze website is een pagina te vinden met al onze games inclusief de categorieën waarbinnen deze vallen. Benieuwd naar alle games? Klik hier om deze te bekijken.

Wanneer je de VR Experience boekt, kun je alle 45+ games en ervaringen spelen die wij in ons VRcafe aanbieden. Je mag hierbij zelf (na toestemming en uitleg) tussen de games wisselen. Het VR Racen en het VR Lasergamen zijn 2 aparte opties. Wanneer je de VR Experience boekt, reserveer je dus alle spellen exclusief het VR racen en VR Lasergamen. Wil je toch alle verschillende opties op dezelfde dag ervaren? Maak in dat geval een speciale afspraak hierover met het personeel. Dit kan door telefonisch contact met ons op te nemen of even langs te lopen.

Beide opties zijn mogelijk. Er zijn VR-experiences beschikbaar voor zowel individuele als groepsboekingen.

Je kunt een VR-experience boeken door het boekingsformulier in te vullen. Je kunt ook bellen naar +31 (0)23 234 0606 of e-mailen naar info@vrcafehaarlem.nl

Ja, je kunt je boeking annuleren of wijzigen via de website of door contact op te nemen ons. Houd er rekening mee dat er mogelijk annuleringskosten in rekening gebracht kunnen worden, afhankelijk van hoeveel tijd voor de geplande boeking je annuleert of wijzigt. Het is ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, direct bij je boeking.

Je hoeft niets speciaals mee te nemen. Alle benodigde VR-apparatuur wordt verstrekt. 

Ja, er is altijd begeleiding aanwezig om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en om eventuele vragen te beantwoorden.

De VR-experience is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar, hoewel sommige spellen niet geschikt zijn voor kinderen omdat ze eng kunnen zijn. Er zijn echter genoeg spellen die leuk zijn voor kinderen en we helpen je graag om de juiste spellen te kiezen.

Ja, het is mogelijk om iets te eten of te drinken te krijgen tijdens de VR-experience. Er is een kleine snackbar beschikbaar met een aanbod aan hapjes en drankjes.

Ja, het is mogelijk om foto’s te maken tijdens de VR-experience.

Ja, dat is mogelijk. Er zijn een groot aantal spellen beschikbaar die geschikt zijn om samen in te spelen, dus je kunt tegen je vrienden of collega’s spelen.

Ja, het is mogelijk om een VR-experience te boeken als cadeau voor iemand anders. Je kunt een cadeaubon aanschaffen of direct een boeking maken voor de persoon aan wie je het cadeau wilt geven.

Er is geen specifieke dresscode voor het bezoeken van VRcafe, maar het wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen omdat je tijdens de VR-experience bewegingen maakt.

Ja, er is een parkeergarage (Station Haarlem) naast het VRcafe, en het trein- en busstation zit voor de deur. Het VRcafe is daarmee makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

VR Escape Room

Een VR Escape Room is een interactief spel waarbij je samen met vrienden en/of familie uitgedaagd wordt om puzzels op te lossen en je weg naar buiten te vinden. Dit gebeurt volledig in Virtual Reality. Onze VR Escape Rooms zijn geschikt voor jong en oud en aan te raden voor kleinere groepen tot 6 personen.

Een Escape Room duurt ongeveer een half uur tot 1 uur.

De VR Escape Room wordt aangeraden vanaf 13 jaar.

Er zijn 5 verschillende VR Escape Rooms beschikbaar, elk met een eigen thema. Zo kan je bijvoorbeeld lopen in de wereld van Alice in Wonderland of rondkijken in de Jungle.

De Escape Rooms zijn onderverdeeld in makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Er is dus voor elk niveau een geschikte Escape Room beschikbaar.

Ja. Elke VR-bril is verbonden aan een beeldscherm waardoor je onder het genot van een drankje kunt meekijken naar hoe anderen het spel spelen.

De minimale en maximale groepsgroottes verschillen per Escape Room. De meeste Rooms kunnen vanaf 2 personen tot wel 6 spelers worden gespeeld.

Ja, het is mogelijk om een VR Escape Room event te boeken als cadeau voor iemand anders. Je kunt een cadeaubon aanschaffen of direct een boeking maken voor de persoon aan wie je het cadeau wilt geven.

Er is geen specifieke dresscode voor het bezoeken van VRcafe, maar het wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen omdat je tijdens de VR-experience bewegingen maakt.

Je kunt een boeking doen door het boekingsformulier in te vullen. Je kunt ook bellen naar +31 (0)23 234 0606 of e-mailen naar info@vrcafehaarlem.nl

Ja, je kunt je boeking annuleren of wijzigen via de website of door contact op te nemen ons. Houd er rekening mee dat er mogelijk annuleringskosten in rekening gebracht kunnen worden, afhankelijk van hoeveel tijd voor de geplande boeking je annuleert of wijzigt. Het is ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, direct bij je boeking.

Je hoeft niets speciaals mee te nemen. Alle benodigde VR-apparatuur wordt verstrekt.

Ja, er is altijd begeleiding aanwezig om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en om eventuele vragen te beantwoorden.

Ja, er is een parkeergarage (Station Haarlem) naast het VRcafe, en het trein- en busstation zit voor de deur. Het VRcafe is daarmee makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

VR Lasergamen

VR Lasergamen is lasergamen in een gigantische virtuele wereld vol metershoge torens. Je kunt springen en teleporteren van de ene naar de andere toren en starten met de strijd tussen team fire en team ice. De lichtgevende torens in het VRcafe en de haptische vesten maken de ervaring nóg realistischer.

Wij raden VR Lasergamen aan vanaf 4 personen. VR Lasergamen speel je namelijk in teams van 2 tegen 2 of 3 tegen 3. Wanneer je met 2 personen langs komt om te VR Lasergamen zullen de teams aangevuld moeten worden met bots (computergestuurde personen). Uit ervaring kunnen wij stellen dat VR Lasergamen veel leuker om te spelen met echte mensen dan met bots. Vandaar dat wij het VR Lasergamen aanraden vanaf 4 personen.

VR Lasergamen is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Je speelt VR Lasergamen in teams van 2 of 3 personen en elke strijd duurt ongeveer 5-8 minuten per ronde. De lichtgevende torens en haptische vesten maken de ervaring nóg realistischer. Als je niet aan de beurt bent, kun je meekijken op een beeldscherm of via de beamer een overview van het hele spel zien.

Ja, elke VR-bril is verbonden aan een beeldscherm waardoor je onder het genot van een drankje kunt meekijken naar hoe anderen het spel spelen.

Ja, het is mogelijk om een VR Lasergame event te boeken als cadeau voor iemand anders. Je kunt een cadeaubon aanschaffen of direct een boeking maken voor de persoon aan wie je het cadeau wilt geven.

Er is geen specifieke dresscode voor het bezoeken van VRcafe, maar het wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen omdat je tijdens de VR-experience bewegingen maakt.

Je kunt een boeking doen door het boekingsformulier in te vullen. Je kunt ook bellen naar +31 (0)23 234 0606 of e-mailen naar info@vrcafehaarlem.nl

Ja, je kunt je boeking annuleren of wijzigen via de website of door contact op te nemen ons. Houd er rekening mee dat er mogelijk annuleringskosten in rekening gebracht kunnen worden, afhankelijk van hoeveel tijd voor de geplande boeking je annuleert of wijzigt. Het is ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, direct bij je boeking.

VR racen

VR Racen bij het VRcafe is de ultieme race-ervaring waarbij je de kans krijgt om in de voetsporen te treden van je favoriete coureur, of het nu Max Verstappen is of iemand anders.

Om VR Racen te spelen, kun je een eigen race stoel reserveren. Bij je eigen set-up heb je de beschikking over een eigen VR-bril en race seat.

Voor VR Racen raden wij een leeftijd van 10 jaar aan. Dit omdat de pedalen vaak te ver weg staan bij kinderen onder de 10 jaar. Daarnaast wordt VR Racen vaak als intens omschreven, waardoor wij deze spelvorm niet aanraden voor jonge kinderen. Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf 8 jaar bij ons VR Racen. 

Je kunt zowel alleen als in multiplayer tegen elkaar kunt spelen. Alle VR-brillen zijn verbonden aan een beeldscherm waardoor je samen met vrienden en familie kunt meekijken wie er als eerst over de finish schiet!

Wel raden VR Racen af voor kinderen onder de 8 jaar omdat de VR-brillen en -headset misschien te groot zijn en de ervaring daardoor minder comfortabel is.

Ja, VR racen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Houd er wel rekening mee dat sommige circuits en auto’s misschien te uitdagend kunnen zijn voor jongere kinderen. We raden aan om te kiezen voor een circuit met een lagere moeilijkheidsgraad en een auto met goede bestuurbaarheid als je met jongere kinderen speelt. Als je twijfelt of VR racen geschikt is voor jouw kind, neem dan contact met ons op zodat we samen met jou een passende keuze kunnen maken.

Een VR Racen sessie duurt 60, 90 of 120 minuten, afhankelijk van jouw keuze.

Je kunt met maximaal 4 personen tegelijk racen.

Je hoeft niets mee te nemen. Wij zorgen voor alle benodigde uitrusting, zoals VR-brillen, headsets, race seats en sturen.

Het is mogelijk dat sommige mensen misselijk worden tijdens VR racen, vooral als ze gevoelig zijn voor wagenziekte. Als je gevoelig bent voor wagenziekte, raden we aan om de VR experience te boeken. Als je echter geen problemen hebt met wagenziekte, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je volop genieten van VR racen.

Ja, elke VR-bril is verbonden aan een beeldscherm waardoor je onder het genot van een drankje kunt meekijken naar hoe anderen het spel spelen.

Ja, het is mogelijk om een VR Lasergame event te boeken als cadeau voor iemand anders. Je kunt een cadeaubon aanschaffen of direct een boeking maken voor de persoon aan wie je het cadeau wilt geven.

Er is geen specifieke dresscode voor het bezoeken van VRcafe, maar het wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen omdat je tijdens de VR-experience bewegingen maakt.

Je kunt een boeking doen door het boekingsformulier in te vullen. Je kunt ook bellen naar +31 (0)23 234 0606 of e-mailen naar info@vrcafehaarlem.nl

Ja, je kunt je boeking annuleren of wijzigen via de website of door contact op te nemen ons. Houd er rekening mee dat er mogelijk annuleringskosten in rekening gebracht kunnen worden, afhankelijk van hoeveel tijd voor de geplande boeking je annuleert of wijzigt. Het is ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, direct bij je boeking.

VR@home

VR@Home is een uitje waarbij je VR-brillen kunt huren om in de comfort van je eigen huis virtuele werelden te verkennen.

Het enige wat je nodig hebt voor de VR@HOME box is een ruimte van 1,5 x 1,5 meter per VR headset. De rest, denk aan soft- en hardware, een uitgebreide handleiding en een powerbank, regelen wij voor je. Een computer is niet nodig omdat alle spellen in de VR headset zitten.

Je hebt een ruimte van minimaal 1,5 x 1,5 meter per VR-bril nodig en verder regelen wij alle benodigde soft- en hardware, inclusief een handleiding en powerbank. Een computer is niet nodig omdat alle spellen al in de VR-bril zitten.

Met VR@Home kun je kiezen uit 45+ verschillende games, dus vervelen is niet aan de orde. Je kunt de box huren voor een periode van drie uur tot twee dagen, en indien gewenst kun je langer gamen door dit bij ons aan te geven.

Je kunt de VR@Home box op de dag van jouw boeking ophalen vanaf 11:00 uur ’s ochtends en de box op de afgesproken datum om 10:00 uur ’s ochtends weer bij ons inleveren. Liever een andere tijd? Dat kan ook, bel ons op +31 (0)23 234 0606 of stuur ons een mailtje naar info@vrcafehaarlem.nl.

VR@Home is alleen te gebruiken binnenshuis.

Ja, bij VR@Home krijg je een handleiding en uitleg meegeleverd. Bovendien is er de mogelijkheid om via een Chromecast mee te kijken.

VR@Home is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Ja, VR@Home is een leuk en uniek uitje voor zowel verjaardagen als kinderfeestjes. Het is een geweldige manier om samen met vrienden en familie virtuele avonturen te beleven.

Nee, voor VR@Home is geen software nodig omdat alle spellen al in de VR-bril zitten.

VR Kinderfeestje

VR Kinder feestje

Het kinderfeestje in het VRcafe is geschikt voor alle kids vanaf 8 jaar.

Alle kinderen krijgen aan het begin van het virtuele avontuur wat te drinken en iets lekkers.

De kinderen kunnen bijvoorbeeld beschermen met pijl en boog in Elven Assassin, dansen met laserzwaarden in Beat Saber, en nog veel meer. Er zijn meer dan 45 verschillende games beschikbaar, dus vervelen is niet aan de orde!

Bij VR lasergamen verstoppen de kinderen zich achter lichtgevende torens en schieten ze met laserpistolen op elkaar. Door onze speciale lasergame-vesten voelen de kinderen exact waar ze geraakt worden. Oppassen dus!

Ja, elke VR-bril is verbonden aan een beeldscherm, zodat je als moeder gezellig mee kunt kijken en genieten van een drankje.

Je kunt kiezen uit twee verschillende arrangementen voor het VR kinderfeestje: VR lasergamen of de VR Experience, waarbij je de kans hebt om 45+ verschillende games te ontdekken. De VR Experience is te boeken vanaf drie kinderen en voor VR lasergamen ben je al welkom vanaf zes personen.

Ja, je mag een verjaardagstaart en kadootjes meenemen naar het VRcafe. We hebben ook een tafel speciaal gereserveerd voor het feestje, zodat je alles op een leuke manier kunt uitdelen.

Er zijn ook gratis arcadekasten en andere spellen aanwezig in het VRcafe, dus naast de virtuele ervaringen is er nog genoeg te doen om de kinderen bezig te houden.

Wij hebben een selectie kindvriendelijke spellen geselecteerd, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de spellen te eng zullen zijn voor de kinderen.

Ja, er is voldoende begeleiding aanwezig die voldoende kennis heeft om te werken met kinderen. Onze begeleiders zullen ervoor zorgen dat het feestje soepel verloopt en dat iedereen zich veilig en comfortabel voelt.

Ja. Als ouder ben je natuurlijk ook welkom om mee te doen aan de VR activiteiten.

Overig VR aanbod

Wanneer je het VIP Arrangement boekt is het gehele VRcafe voor jou gereserveerd. Alle 6 de speelvelden zijn te gebruiken voor de VR Experience en/of het VR Lasergamen. Daarnaast kan je gebruikt maken van alle 4 de raceseats voor het VR Racen. De bar, de airhockeytafel en de arcades zijn ook vrij voor jou en je vrienden/familie. De prijs van dit VIP Arrangement hangt af van het aantal personen waarmee je komt en hoelang jullie willen blijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de prijzen.

Wij geloven dat er niets leuker is dan een VR ervaring cadeau krijgen. Daarom kun je bij ons in het VRcafe cadeaukaarten kopen. Bepaal zelf de prijs en reken direct bij ons in het cafe af. 

VR gamen op inloop

Je bent bij ons altijd welkom, zelfs zonder afspraak! VR gamen op inloop kost bij ons slechts 30 cent per minuut zonder begeleiding. Hierbij kan je zelf tussen verschillende games wisselen. Is het de eerste keer dat je langs komt? Dan is VR gamen zonder begeleiding niet toegestaan, en betaald u dus de standaard prijs voor de VR Experience.

Sta je voor een dichte deur? Wees niet getreurd! Op rustige dagen zonder boekingen verlaten wij soms het VRcafe. Je kunt ons echter altijd bellen via +31 (0) 23 234 0606 zodat wij samen met jou een oplossing kunnen verzinnen.

Openingstijden

Openings- tijden

Maandag: Op aanvraag
Dinsdag t/m zondag: 10:00 – 22:00

Dit waren de antwoorden op de meest veelgestelde vragen. Wil je toch nog iets anders weten? Neem gerust contact met ons op! 

onbeantwoorde vragen?

Stel je vraag op onze socials of bekijk eerder beantwoordde vragen!