Man zwaait wild met VR controllers

VR do’s en don’ts

Virtual Reality. We kennen het begrip allemaal wel. Door het dragen van een VR headset kun je virtuele werelden betreden. Zowel gamen als ontspannen in verschillende simulaties is mogelijk door middel van VR. Maar waar moet je nou precies rekening mee houden? Wat kan wel en wat kan niet? Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij de VR do’s en don’ts voor jou op een rijtje gezet! 

Brildragers

  • Don’t: Draag jij een bril? Zet hem dan niet af tijdens het spelen van VR. Dit kan jouw zicht en ervaring met VR belemmeren. 
  • Do: Schuif de VR headsets uit. Onze headsets hebben een speciaal knopje waarmee je de voorkant van de headset kunt uitschuiven. Op deze manier kan jij zowel jouw bril als de headset dragen zonder dat deze oncomfortabel zitten. 

Speelvelden

  • Don’t: Ga niet in een speelveld staan wanneer hier iemand in aan het spelen is. De speler ziet namelijk alleen de virtuele wereld en is zich daardoor zich niet bewust van wat jij doet. Wanneer jij in iemands speelveld staat is het mogelijk dat er ongelukjes ontstaan, en dat willen wij natuurlijk voorkomen. 
  • Don’t: Ren niet uit het speelveld. Wij begrijpen dat het lastig is om je te beseffen dat jij je in het VRcafe bevindt wanneer je een VR headset draagt. Toch is het belangrijk dat je niet jouw speelveld verlaat. Wanneer je in een VR game muren ziet verschijnen (blauw of rood kleurig) is het van belang dat je een stap terug doet. Zo kom je weer in het midden van het speelveld te staan. Het kan namelijk zo zijn dat jij jezelf, anderen of objecten schade aanricht wanneer je het speelveld verlaat. 

Controllers

  • Don’t: Druk geen knoppen in die je niet hoeft te gebruiken in de game. Het kan namelijk gebeuren dat je een menu opent wanneer je op een verkeerd knopje drukt. Dit hindert de game, waardoor er minder speelminuten voor je overblijven. Volg daarom altijd de instructies van het personeel op en gebruik alleen de knopjes die jij nodig hebt. 
  • Do: Houdt de cirkel van de controller naar jezelf gericht. Op deze manier valt je wijsvinger natuurlijk op de schouderknop en kan je de controller gebruiken zoals het hoort. 
  • Do: Toe aan een break, of klaar met spelen? Hang je controllers dan terug aan de haken op de muur. Nu de controllers op een veilige plek hangen kan jij rustig genieten van een drankje. 

Headsets

  • Don’t: Laat de bril niet aan het snoer hangen. Het snoer kan gaan zakken waardoor de headset op de grond valt. Hierdoor ontstaat er schade aan de headset. Het is daarom belangrijk dat je goed naar het personeel luistert en de headset altijd terug legt waar hij hoort. 
  • Don’t: Leg de headset niet op de grond. Het kan dat jij of iemand anders op de headset gaat staan, erover struikelt of er per ongeluk tegenaan schopt wanneer je de VR headset op de grond legt. Het is daarom belangrijk dat je nooit de bril op de grond legt. 
  • Do: Hang de headset aan de haken op de muur wanneer je klaar bent met spelen of even pauze wilt nemen van het VR gamen. Je hangt de headset dus terug waar hij vandaan komt, om mogelijke schade te voorkomen.

Wij hopen jou met deze do’s en don’t genoeg tips te hebben gegeven om plezierig en veilig te kunnen spelen in VR.

VR ouderen

VR in der Altenpflege

Bij ons in VRcafe Haarlem vieren we de herfstvakantie met een geweldige actie. Stap binnen in de betoverende wereld van virtual reality en geniet van de leukste games.

Mehr lesen »