2 mensen gebruiken de Omni One

Locomotie

Locomotie is de manier waarop een organisme zich van de ene naar de andere plaats beweegt. Bij VR is locomotie, in het engels locomotation, de benaming voor de technologie die het mogelijk maakt om te bewegen en/of te lopen van plaats te veranderen in VR. Echter is er niet maar één vorm van locomotie bij VR. Wil jij weten op welke manieren beweging mogelijk is in VR? Lees dan snel deze blog!

Artificial Locomotion

Artificial locomotion, ofwel kunstmatige locomotie, is een manier om te bewegen in VR door middel van controllers en/of een joystick. Deze manier van voortbeweging wordt vaak afgeraden omdat je hierdoor de grootste kans hebt op motion sickness. Dit komt doordat je lichaam stil blijft staan, terwijl jouw hoofd het idee hebt dat je beweegt.


Free roam

Free roam is een vorm van locomotie waarbij je in een grote ruimte, met meerdere mensen tegelijk, los kunt lopen terwijl je VR speelt.


Omnidirectional treadmills / Walking platform

Omnidirectionele loopbanden zijn een manier van locomotie die het voor gebruikers mogelijk maken om op een natuurlijke wijze te bewegen binnen een beperkt gebied. Bij omnidirectional treadmills sta je op een platform dat met jouw bewegingen mee beweegt waardoor er een illusie van een onbeperkte omgeving ontstaat. 


VR Rennen

Playseats

In het VRcafe hebben wij speciale stoelen die gebruikt worden tijdens het VR Rennen. Deze stoelen worden ook wel playseats genoemd. Door de playseats voelt het het net alsof je in een echte auto zit. Je beweegt, zoals je bij een normale auto ook doet, door met je voet het gaspedaal ingedrukt te houden.


Teleportatie

Teleportatie is een manier om van de ene naar de andere plek te komen zonder er daadwerkelijk heen te lopen. Door het gebruik van controllers selecteer je een plek waar je naartoe wilt verplaatsen, waarna gelijk op deze plaats verschijnt. Omdat dit de kans op motion sickness verkleint, wordt teleportatie vaak aangeraden als locomotie in VR. 

Open met Pasen

Zu Ostern geöffnet!

Am Sonntag, den 31. März, und Montag, den 1. April, feiern wir Ostern! Gut zu wissen: Wir haben an beiden Feiertagen geöffnet! Wenn Sie also noch auf der Suche nach einer lustigen Aktivität sind, besuchen Sie doch unser VR-Café für ein bisschen Virtual-Reality-Spaß!

Mehr lesen »