escape

Wat is een VR Escape Room?

Kom jij samen met vrienden en/of familie de uitdaging aan en los je de puzzels op om jouw weg naar buiten te vinden in VR Escape Room? Maak je stoutste dromen waar in Virtual Reality en beleef wonderlijke werelden zoals Alice in Wonderland of ijzingwekkende spanning in Chernobyl. Onze VR Escape Rooms zijn geschikt voor jong en oud, en ideaal voor kleine groepen tot 6 personen. Durf jij het aan om deze unieke VR ervaring te beleven? Boek nu jouw VR Escape Room!

VR Escape Room In het kort

ESCAPE ROOMS

Kies uit 5 verschillende VR Escape Rooms! Elke Room heeft een ander thema. Zo kan je in de wereld van Alice in Wonderland lopen of rondkijken in de Jungle!

MOEILIJKHEID

Alle Rooms hebben hun eigen moeilijkheidsgraad. Zo is er voor elk niveau iets te spelen. De Escape Rooms zijn onderverdeeld in makkelijk, gemiddeld en moeilijk.

MEEKIJKEN

Doe jij de volgende Room mee of wil je graag zien hoe anderen het doen? Geen zorgen! Elke VR-bril is verbonden aan een beeldscherm zodat je onder het genot van een drankje kunt meekijken. 

GROEPEN

De Escape Rooms hebben verschillende minimale en maximale groepsgroottes. De meeste Rooms kan je vanaf 2 mensen spelen tot wel 6 spelers. 

onze VR Escape Rooms

Screenshot van Alice VR

Alice VR

Plaats jezelf in Alice’s schoenen en duik in een wereld van echte magie! Je moet de geheimen ontrafelen van de Hartenkoningin, die de tijd van Wonderland heeft betoverd.  Begin in de hallen van de wereld achter de spiegel, waar alles op zijn kop staat. Help de Hoedenmaker om de rommel van zijn gekke theekransje op te ruimen. De Cheshire Cat leidt je door het betoverde struikgewas van de Dark Forest. Red de feeën die het geheim van de boze koningin kennen. Vind een manier om langs de kaartwachters te sluipen om de Hartenkoningin te verslaan, de betovering van de hoofdklokkentoren op te heffen en Wonderland te redden.

CHERNOBYL

Konden we het verleden maar veranderen, of getuige zijn van de gebeurtenissen die de wereld veranderden… Is het mogelijk om de geschiedenis te veranderen? Reis terug in de tijd om te zien of je de historische gebeurtenis kunt veranderen. Wat gebeurde er op de avond van het ongeval? Wat gebeurde er daarna? Vind antwoorden op vragen die tot nu toe onbeantwoord zijn gebleven. De spookstad Tsjernobyl kan je zijn verhaal vertellen… Een verhaal dat levens heeft gekost. Een ramp die ons vandaag de dag nog steeds treft…

Screenshot van Jungle Quest

JUNGLE QUEST​

Tijdens een wandeling in het park vind je een portaal dat naar de mysterieuze wereld leidt. Een verbazingwekkend koninkrijk bevolkt door dieren verschijnt voor je. Maar hoe kom je terug? Om de weg naar huis te vinden, moet je een reeks puzzels oplossen en de mysterieuze wereld van vliegende eilanden verkennen.

screenshot van Survival VR

SURVIVAL​

Je gaat op een onvergetelijke vakantiereis met je vrienden. Je had echter niet verwacht dat het een overlevingstocht zou worden. Bliksem slaat in op het vliegtuig en het stort neer naast een klein onbewoond eiland in de Stille Oceaan. De zender in de cockpit werkt niet goed en je kunt hem niet afstemmen op de radiogolf die je nodig hebt om redding te brengen. Wie weet hoe lang je moet wachten tot het zoekteam je vindt…

MISSION SIGMA​

Geheime diensten hebben een bekende terrorist gelokaliseerd en geneutraliseerd die zich de afgelopen tien jaar in een achterstandswijk van de stad heeft verstopt. Dit is waar het goede nieuws eindigt. Het blijkt dat de maniak op het dak van een verlaten hoogbouw een kernkop heeft geïnstalleerd met een timer erop. Het gebouw zelf is veranderd in een toren vol met ingewikkelde vallen en obstakels. Je bent aanbevolen als specialist in dergelijke puzzels en de geheime dienst heeft je geholpen de binnenplaats te infiltreren. De rest is aan jou. Kun jij alle valstrikken omzeilen en een nucleaire aanval voorkomen?

House of fear: cursed souls

Een mysterieuze en brute moord in een klein stadje schokte de lokale bevolking. Het gerucht gaat dat op een nacht occultisten het hele gezin hebben vermoord en hun ziel hebben vervloekt, waardoor ze voor altijd in de muren werden opgesloten. Kun jij dit intrigerende mysterie oplossen? Ben je echt klaar om elke hoek van deze donkere en sombere plek te verkennen om de arme ongelukkige zielen van de familie te bevrijden? Denk lang en hard na. Als je faalt, zal The House je ziel voor altijd verslinden.

Hoe werkt VR Escape Room?

Wil je de VR Escape Room ervaren? Dan is het handig om van te voren even te reserveren zodat wij de software vast voor je klaar kunnen zetten en jij zo snel mogelijk kan beginnen. We hebben in het VRcafe zes speelvelden. Kies afhankelijk van het aantal personen waarmee je tegelijk wilt spelen de hoeveelheid speelvelden. VR Escape Room is te reserveren voor 60, 90 of 120 minuten. 

VRcafe Escape Room deur met glow van binnen komen.
Review over het VRcafe

4.9 OP GOOGLE REVIEWS

Review over het VRcafe
Review over het VRcafe
Previous slide
Next slide
meer sfeerbeelden
vr munt gif

Prijzen

Per VR-bril

60 min

35
  •  

90 min

50
  •  
Populair

120 min

60
  •  

Boeken

LET OP!
Afspraak annuleren zonder annulringsverzekering is helaas niet mogelijk. Een annuleringsverzekering kan gekocht word voor €2,95 per persoon aan het einde van het boekingsproces.

Kosten terug bij annulering van te voren:
– Meer dan 24 uur: volledige bedrag terug
– Tussen 24 en 12 uur: 50% van het bedrag terug
– Minder dan 12 uur: annuleringsverzekering vervalt

FAQ

Een VR Escape Room is een interactief spel waarbij je samen met vrienden en/of familie uitgedaagd wordt om puzzels op te lossen en je weg naar buiten te vinden. Dit gebeurt volledig in Virtual Reality. Onze VR Escape Rooms zijn geschikt voor jong en oud en aan te raden voor kleinere groepen tot 6 personen.

Een Escape Room duurt ongeveer een half uur tot 1 uur.

De VR Escape Room wordt aangeraden vanaf 13 jaar.

Er zijn 5 verschillende VR Escape Rooms beschikbaar, elk met een eigen thema. Zo kan je bijvoorbeeld lopen in de wereld van Alice in Wonderland of rondkijken in de Jungle.

De Escape Rooms zijn onderverdeeld in makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Er is dus voor elk niveau een geschikte Escape Room beschikbaar.

Ja. Elke VR-bril is verbonden aan een beeldscherm waardoor je onder het genot van een drankje kunt meekijken naar hoe anderen het spel spelen.

De minimale en maximale groepsgroottes verschillen per Escape Room. De meeste Rooms kunnen vanaf 2 personen tot wel 6 spelers worden gespeeld.

Ja, het is mogelijk om een VR Escape Room event te boeken als cadeau voor iemand anders. Je kunt een cadeaubon aanschaffen of direct een boeking maken voor de persoon aan wie je het cadeau wilt geven.

Er is geen specifieke dresscode voor het bezoeken van VRcafe, maar het wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen omdat je tijdens de VR-experience bewegingen maakt.

Je kunt een boeking doen door het boekingsformulier in te vullen. Je kunt ook bellen naar +31 (0)23 234 0606 of e-mailen naar info@vrcafehaarlem.nl

Ja, je kunt je boeking annuleren of wijzigen via de website of door contact op te nemen ons. Houd er rekening mee dat er mogelijk annuleringskosten in rekening gebracht kunnen worden, afhankelijk van hoeveel tijd voor de geplande boeking je annuleert of wijzigt. Het is ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, direct bij je boeking.

Je hoeft niets speciaals mee te nemen. Alle benodigde VR-apparatuur wordt verstrekt.

Ja, er is altijd begeleiding aanwezig om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en om eventuele vragen te beantwoorden.

Ja, er is een parkeergarage (Station Haarlem) naast het VRcafe, en het trein- en busstation zit voor de deur. Het VRcafe is daarmee makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

ons algehele aanbod

Beleef samen met vrienden of familie de gaafste avonturen in VR.

Deze dynamische PVP shooter is perfect vanaf 4 personen.

Treed in de voetsporen van Max Verstappen tijdens het VR racen.

Het het VRcafe in huis en ontsnap naar een corona VRije wereld met de VR@HOME box.