Educatie

Wat is Educatie in VR?

In VRcafe streven we ernaar om educatie in virtual reality niet alleen leuk, maar ook leerzaam te maken. We bieden een breed scala aan educatieve ervaringen aan in verschillende vakgebieden, waaronder Scheikunde, Biologie, Aardrijkskunde en Wiskunde.

Met behulp van virtual reality kunnen gebruikers zich onderdompelen in interactieve omgevingen die hen een hands-on leerervaring bieden. In plaats van alleen maar te lezen over concepten, kunnen studenten bijvoorbeeld chemische reacties observeren en manipuleren in een virtueel laboratorium, of biologische processen bestuderen door te interageren met virtuele organismen.

Vanaf €29,95 p.p.

Hoe werkt VR Educatie?

Binnen VRcafe kunnen gebruikers educatieve ervaringen selecteren uit een bibliotheek met VR-games en simulaties in vakken zoals Scheikunde, Biologie, Aardrijkskunde en Wiskunde. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen om een virtueel laboratorium te betreden om chemische reacties te bestuderen, een onderwaterwereld te verkennen om de biodiversiteit te leren kennen, of een interactieve kaart te gebruiken om geografische concepten te begrijpen.

VR Scheikunde

Molecule Builder

Deze leuke en boeiende molecuulbouwer zal je helpen om je kennis van scheikunde te testen. Voel je wat roestig? Geen probleem – we helpen je met tips om je geheugen op te frissen. Er zijn drie niveaus. Eerst kun je oefenen met het begrijpen hoe atomen in een molecuul binden. Je zult de verbindingen tussen de atomen creëren om 3D-moleculen te vormen. Je kunt zelfs controleren of het molecuul stabiel is voordat je verder gaat naar de volgende stap. Zodra je klaar bent met het bouwen van moleculen.

Futuclass Education

Leer Basischemie en Natuurkunde interactief via VR met onderwerpen zoals atoomstructuur, zouten, zuren & basen, en meer. Ontwikkeld met onderwijsexperts, bewezen effectief in klaslokalen en thuis. Scholen kunnen zich abonneren voor toegang tot een online platform, inclusief Lessenplannen en Inwerkingsrichtlijnen.

VR Biologie

3d Organon XR

3D Organon is een vooraanstaand platform dat meerdere prijzen heeft gewonnen op het gebied van medische XR en gezondheidseducatie en -training. Het biedt een alles-in-één oplossing waar gebruikers moeiteloos toegang hebben tot Anatomie, XR Medische Beeldvorming, Medverse en Quiz functionaliteiten.

VR aardrijks-kunde

Ocean Rift

Ocean Rift is ’s werelds eerste VR-aquatisch safaripark. Verken een levendige onderwaterwereld vol leven, waaronder dolfijnen, haaien, orka’s, schildpadden, zeeslangen, roggen, zeekoeien, zeeleeuwen, walvissen en zelfs dinosaurussen!

BRINK Traveler

Ontdek enkele van ’s werelds meest verbazingwekkende natuurlijke wonderen in volledig meeslepende 3D-ervaringen, waardoor het voelt alsof je er echt bent! Stap in het landschap als een ansichtkaart en verken enkele van de meest adembenemende plekken op aarde vanuit het comfort van je eigen huis.

Vorige slide
Volgende slide
meer sfeerbeelden

Cultuurkaart

Bij VRcafe maken wij graag gebruik van de Cultuurkaart en Mbo Cultuurkaart, zodat je kunt genieten van een breed scala aan virtual reality-ervaringen. Ontdek kunst, geschiedenis, muziek en meer in onze virtuele wereld. Kom langs en ervaar de culturele mogelijkheden van de Cultuurkaart en Mbo Cultuurkaart bij VRcafe.

CJP-pas

FAQ

Het VRcafe is dé plek om kennis te maken met Virtual Reality gaming. Door het opzetten van een VR headset kun je in het VRcafe alternatieve realiteiten beleven en betreden. 

Je kunt hier, wanneer je de VR Experience boekt, meer dan 45 VR games spelen. Verder kan je bij ons VR Lasergamen en VR Racen.

Toe aan een VR break? Relax dan met een hapje en een drankje terwijl je met jouw vrienden en familie bijpraat. Daag iemand uit voor een potje airhockey of speel klassiekers via de arcades. 

Over het algemeen kost gamen in VR bij ons €39,95 per speelveld per uur. Dit is echter zonder enkele begeleiding. Ook is dit alleen mogelijk als je al bekend bent bij ons en wij uitleg hebben gegeven hoe je zelf tussen de spellen kunt schakelen. 

De prijzen voor VR hangen echter af van een aantal factoren: de gekozen spelvorm, de tijdsperiode, het aantal personen waarmee je komt en het aantal speelvelden die je wilt reserveren. Voor de precieze prijzen voor jouw gewenste boeken kun je het beste naar onze reserveer pagina gaan. 

Het VRcafe is dé plek om kennis te maken met Virtual Reality gaming. Door het opzetten van een VR headset kun je in het VRcafe alternatieve realiteiten beleven en betreden. 

Je kunt hier, wanneer je de VR Experience boekt, meer dan 45 VR games spelen. Verder kan je bij ons VR Lasergamen en VR Racen.

Toe aan een VR break? Relax dan met een hapje en een drankje terwijl je met jouw vrienden en familie bijpraat. Daag iemand uit voor een potje airhockey of speel klassiekers via de arcades. 

Meer over het VRcafe

Tijd gaat altijd erg snel in de virtuele realiteit. Vandaar dat wij de meeste opties aanbieden vanaf 60 minuten. Echter merken wij vaak dat 60 minuten voor veel mensen iets te kort is. 90 minuten is daarom idealer. Vooral kinderen kunnen lang doorgaan wanneer zij aan het gamen zijn in VR. Voor kinderen en kinderfeestjes raden wij daarom een boeking van minstens 90 minuten aan, maar ook 120 minuten is voor kids prima te doen. Deze keuze zal dus eerder gemaakt moeten worden op basis van budget i.p.v. tijdsduur. 

VR Racen is de enige optie die vanaf 30 minuten te boeken is, omdat deze optie vaak omschreven wordt als intens.

BoEken

ons algehele aanbod

Beleef samen met vrienden of familie de gaafste avonturen in VR.

Treed in de voetsporen van Max Verstappen tijdens het VR racen.

Het het VRcafe in huis en ontsnap naar een corona VRije wereld met de VR@HOME box.