Vooraanzicht van het VRcafe

De 5 meest gestelde vragen in het VRcafe

Hoe fijn is het om antwoord te krijgen op een vraag die al een tijd door je hoeft spookt? Wij hebben daarom de 5 meest gestelde vragen in ons VRcafe voor jou op een rij gezet! 

Wat kan ik doen in het VRcafe?

Het VRcafe is dé plek om kennis te maken met Virtual Reality gaming. Door het opzetten van een VR headset kun je in het VRcafe alternatieve realiteiten beleven en betreden. Je kunt in het VRcafe, wanneer je de VR Experience boekt, meer dan 45 VR games spelen. Verder kan je bij ons VR Lasergamen en VR Racen.

Toe aan een VR break? Relax dan met een hapje en een drankje terwijl je met jouw vrienden en familie bijpraat. Daag iemand uit voor een potje airhockey of speel klassiekers via de arcades. 


Hoeveel kost het?

Over het algemeen kost gamen in VR bij ons €35 per speelveld per uur. De VR Experience op inloop kost 30 cent per minuut, wat dus €18 per uur is. Dit is echter zonder enkele begeleiding. Ook is dit alleen mogelijk als je al bekend bent bij ons en wij uitleg hebben gegeven hoe je zelf tussen de spellen kunt schakelen.  naar onze

De prijzen voor VR hangen echter af van een aantal factoren: de gekozen spelvorm, de tijdsperiode, het aantal personen waarmee je komt en het aantal speelvelden die je wilt reserveren. Voor de precieze prijzen voor jouw gewenste boeken kun je het beste   naar onze reserveer pagina gaan. 


Wat is de geschikte leeftijd om VR te spelen?

Wij zeggen altijd dat ons VRcafe geschikt is voor iedereen tussen de 8 en 80 jaar. Kinderen vanaf 8 jaar zijn motorisch gezien namelijk ver genoeg om zelf te kunnen gamen met een VR headset op. En geloof het of niet, zelfs voor de oudere generaties kan VR heel erg leuk zijn!

Voor VR Racen raden wij een leeftijd van 10 jaar aan. Dit omdat de pedalen vaak te ver weg staan bij kinderen onder de 10 jaar en VR Racen vaak door mensen als vrij intens wordt omschreven. Indien de ouders zelf aangeven dat het mogelijk is, mogen ook kinderen vanaf de 8 jaar bij ons VR Racen.


Hoeveel VR headsets hebben jullie?

Ons prachtige pand aan het Stationsplein in Haarlem is omgetoverd tot een gezellig cafe met 6 speelvelden, elk inclusief een eigen VR headset. Je kunt er bij ons voor kiezen om een VR headset te delen of om ieder een eigen bril te geven. Wanneer ieder een eigen bril heeft, kun je samen met jouw vrienden en familie in multiplayer modus spelen. Bij gedeelde speelvelden is dit niet mogelijk. Als je een speelveld deelt, wissel je de VR headset onderling door. Per uur raden wij een maximum van 3 personen per speelveld aan.


Kan ik langskomen zonder te reserveren?

Je bent bij ons altijd welkom, zelfs zonder afspraak! VR gamen op inloop kost bij ons slechts 30 cent per minuut zonder begeleiding. Hierbij kan je zelf tussen verschillende games wisselen. Is het de eerste keer dat je langs komt? Dan is VR gamen zonder begeleiding niet toegestaan, en betaald u dus de standaard prijs voor de VR Experience


Dit waren de 5 meest gestelde vragen in het VRcafe. Heb jij het idee dat er nog meer vragen zijn waar jij een antwoord op zoekt? Bekijk dan snel onze FAQ pagina of neem contact met ons op om jouw vraag te stellen. Onthoud: domme vragen bestaan niet!

Bereikbaarheid VR

VRcafe het best bereikbare uitje van Nederland

Een VR Experience, speelhal en arcadehal in een! Vanaf Amsterdam Centraal ben je binnen een kwartiertje in het VRcafe! Pak de trein en stap uit op Haarlem station. VRcafe ligt super centraal bij het station, met een minuut ben je vanaf het station in het VRcafe

Lees verder »
Open met Pasen

Open met Pasen!

Op zondag 31 maart en maandag 1 april vieren we Pasen! Leuk om te weten: we zijn op beide feestdagen open! Dus als je nog op zoek bent naar een leuke activiteit, waarom kom je niet gezellig langs in ons VRcafe voor wat virtual reality plezier?

Lees verder »