5 dingen die je nog niet wist over virtual reality

5 dingen die je nog niet wist over VR

Wist je dat…

  1. VR niet alleen populair is onder de jeugd? 

Er wordt vaak gedacht dat alleen de jeugd geïnteresseerd is in VR, maar dat is helemaal niet waar! Natuurlijk valt er niet te ontkennen dat generatie Z en de millennials super geïnteresseerd zijn in het proberen van (en werken met) VR. Maar wist je dat ook de babyboomers zijn erg te spreken zijn over VR? Het is zelfs zo dat 64% van de babyboomgeneratie positief denkt over VR. Wees dus zeker niet bang om een keertje samen met opa of oma langs te komen in ons VRcafe, ze vinden het gegarandeerd een geweldige ervaring! 

  1. NASA ook gebruik maakt van VR?

NASA maakt op veel verschillende manieren gebruik van VR. Zo worden VR headsets gebruikt bij het testen van robotarmen en ruimtevaartuigen op afstand. Ook gebruiken zij VR om te testen hoe dagelijkse trainingssessies leuker gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld door de illusie te creëren dat je aan het fietsen bent rond een maankrater. Verder wordt VR gebruikt in de vorm van ‘tijdreizen’, om bijvoorbeeld te leren hoe men tijd waarneemt tijdens en na een langdurige blootstelling aan microzwaartekracht. Wij zijn heel benieuwd hoe NASA in de toekomst op nog meer manieren VR ingaat zetten. Wat denk jij? Zullen wij in de toekomst VR headset opzetten bij buitenaards leven om hen het leven op aarde te laten zien? 

  1. De eerste VR Headset is ontwikkeld in de jaren 60?

De “Telesphere Mask” die in 1960 ontworpen is door uitvinder Morton Heilig was de eerste vorm van VR. Dit brilvormige apparaat beschikte over 3D TV, breedbeeld en stereo geluid. Hoewel VR dus al een tijdje bestaat, is pas echt populair geworden toen Facebook in 2014 de headset Oculus Rift kocht voor 2 miljard dollar. 

  1. De naam ‘Virtual Reality’ werd bedacht in 1987

Hoewel de techniek en mogelijkheden al een aantal jaren bestond, kreeg VR pas in 1987 zijn naam. Tijdens een intense onderzoeksperiode bedacht Jaron Lanier een officiële naam voor deze technologie. Best gek om te beseffen dat wij het begrip ‘Virtual Reality’ dus al 34 jaar lang gebruiken. 

  1. Er tussen 2014 en 2020 meer dan 65 verschillende VR headsets zijn ontwikkeld? 

Meer dan 65 verschillende headsets in 6 jaar tijd? De ontwikkeling van VR headsets gaat nog sneller dan die van de iPhone! In 2014 begon de VR revolutie met telefoon gestuurde headsets. In 2016 ging men een stapje verder en kwamen de eerste computergestuurde headsets op de markt en sinds 2018 worden de stand-alone headsets steeds populairder. Hoe zouden de headsets zich in de komende jaren verder ontwikkelen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Meta platforms

Meta Platforms

Vanaf 28 oktober 2021 krijgt het bedrijf Facebook een nieuwe naam: Meta Platforms. Wat heeft Meta Platforms aan gebruikers te bieden en wat is de visie van dit ‘vernieuwde’ bedrijf? Je leest het allemaal in deze blog! 

Lees verder »
Wat te doen tegen motion sickness

Wat te doen tegen motion sickness

Motion sickness is een reden waarom veel mensen geen VR uit durven te proberen. Ben jij ook bang dat je duizelig of misselijk zult worden van VR? Lees in deze blog tips om motion sickness te voorkomen.

Lees verder »

MEEST BEKEKEN

Geef een antwoord